Bokförsäljning

Almanackor och böcker kan köpas direkt på Rödlunds alternativt beställas via »kontaktformuläret. Du kan då få dem levererade med post mot portotillägg. Medlemmar i Luleå Hembygdsförening har rabatt på vissa böcker.

Luleå stadsarkivs årsbok 2014-2015.
Läs bland annat om "Erikssons på udden", "Konsten i Luleå genom tiderna" och "Kaffet och evigheten" (om lulebon som uppfann den första kaffeautomaten). Inbunden, 164 s.
Pris 50 kr.

Luleå stadsarkivs årsbok 2016-2017.
Innehåller många intressanta texter: Tysk SS-bataljon i Luleå, Torghandeln genom tiderna, Björnjakt i Bjursträsk och mycket annat. Inbunden, 169 s.
Pris 50 kr.

Edvard Waldenströms dagbok 1855.
Spontant nedskriven dagbok som är en fantastisk källa till kunskap om gamla tider i den lilla staden Luleå och där man kommer nära den dagbokskrivande människan. Den unge mannen Edvards relation till fästmön Charlotta är den röda tråden: kärleksbestyr, ljuva stunder men även skärmytslingar. Vi får en direktkontakt med livets alla skiften i mitten av 1800-talet.
Återberättat av Lars-Gunnar Boman.
Boken utgavs 2006. Pris 50 kr.

En tagg i den svenska igelkotten.
Den militära beredskapen i Luleå under andra världskriget.
Författare: Kurt Johansson.
Boken utgavs 2004. Pris 25 kr.

Forslund i Rödlund.
Om Rödlundsgårdens historia från 1600-talet och framåt.
Boken utgavs 1994. Pris 25 kr.

Luleå i Lågor.
En minnessskrift till 100-årsdagen av den stora branden 1887.
Häftet utgavs 1987. Pris 25 kr.

Några rader från Luleå skärgård.
Livet i luleå skärgård på 1950-talet i form av kåserier och berättelser.
Författare: Hjalmar Palmgren.
Utgavs 2002. Pris: 25 kr.

Skeppskanoner tll skogs.
En redogörelse för hur flottans nedrustning blev upprustning i Norrbotten.
Författare: Kurt Johansson.
Utgavs 2004. Pris: 20 kr

Östermalm
Studiecirkeln Östermalm som bedrivit sina studier under dagtid har nu avslutat sitt arbete. Resultatet finns presenterat i ett häfte som innehåller historik, gator och befolkning, minnen från främst 1940-1950-talet samt många bilder.
Häftet finns att köpa på Rödlunds och Norrbottens museum.
Utgavs 2008. Pris: 100 kr.