Läsvärt

Almanackor och böcker kan köpas direkt på Rödlunds alternativt beställas via telefon eller e-post. Du kan då få dem levererade med post mot portotillägg. Medlemmar i Luleå Hembygdsförening har rabatt på vissa böcker.

Almanacka 2018
Vår populära väggkalender är som vanligt illustrerad med härliga foton från det gamla Luleå. Nostalgi när den är som allra bäst. Köp en åt dig själv, ge som julklapp till en vän - eller både och!
SLUTSÅLD

Luleå stadsarkivs årsbok 2014-2015.
Läs bland annat om "Erikssons på udden", "Konsten i Luleå genom tiderna" och "Kaffet och evigheten" (om lulebon som uppfann den första kaffeautomaten). Inbunden, 164 s.
Pris 50 kr.

Luleå stadsarkivs årsbok 2016-2017.
Innehåller många intressanta texter: Tysk SS-bataljon i Luleå, Torghandeln genom tiderna, Björnjakt i Bjursträsk och mycket annat. Inbunden, 169 s.
Pris 130 kr.

Edvard Waldenströms dagbok 1855.
Spontant nedskriven dagbok som är en fantastisk källa till kunskap om gamla tider i den lilla staden Luleå och där man kommer nära den dagbokskrivande människan. Den unge mannen Edvards relation till fästmön Charlotta är den röda tråden: kärleksbestyr, ljuva stunder men även skärmytslingar. Vi får en direktkontakt med livets alla skiften i mitten av 1800-talet.
Återberättat av Lars-Gunnar Boman.
Boken utgavs 2006. Pris 50 kr.

En tagg i den svenska igelkotten.
Den militära beredskapen i Luleå under andra världskriget.
Författare: Kurt Johansson.
Boken utgavs 2004. Pris 25 kr.

Forslund i Rödlund.
Om Rödlundsgårdens historia från 1600-talet och framåt.
Boken utgavs 1994. Pris 25 kr.

Luleå Hembygdsförening 1983-2003. C-uppsats i historia.
Pris: 10 kr.

Luleå i Lågor.
En minnessskrift till 100-årsdagen av den stora branden 1887.
Häftet utgavs 1987. Pris 25 kr.

Några rader från Luleå skärgård.
Livet i luleå skärgård på 1950-talet i form av kåserier och berättelser.
Författare: Hjalmar Palmgren.
Utgavs 2002. Pris: 25 kr.

Skeppskanoner tll skogs.
En redogörelse för hur flottans nedrustning blev upprustning i Norrbotten.
Utgavs 2004. Pris: 20 kr

Östermalm
Studiecirkeln Östermalm som bedrivit sina studier under dagtid har nu avslutat sitt arbete. Resultatet finns presenterat i ett häfte som innehåller historik, gator och befolkning, minnen från främst 1940-1950-talet samt många bilder.
Häftet finns att köpa på Rödlunds och Norrbottens museum.
Utgavs 2008. Pris: 100 kr.